Hur rengör du din klocka?

Frågan borde egentligen vara - Varför ska du rengöra din klocka? Det låter dock inte lika spännande. Men för oss klock-fantaster på BOOM Watches är det viktigt att du vet varför och hur du på bästa sätt tar hand om hela din klocka - både armbandet och uret.

Det är egentligen inte så svårt att hålla klockan ren. Det viktiga är att du gör det till en rutin så att den inte i ett senare skede går sönder då smuts och damm har satt sig där det till slut skadar mekaniken. Alla våra klockor är 5 ATM (50 meter vattenskyddade) vilket betyder att du både kan simma och duscha med klockan på armen. Var dock försiktig om du har en klocka med ett läderband då lädret kan ta skada. Det är ju egentligen inte mer logiskt än att du vet att dina läderskor får fläckar om du badar med dom i vattnet. 

URET - Eftersom klockor har många skarvar och vrår där det till slut damm och smuts kommer att samlas, är det bra att rengöra i förebyggande syfte. Detta för att det i ett senare skede inte ska påverka urverket. Det du behöver göra är att använda en mikrofibertrasa, fördragsvis den putsduk som kom med din leverans, och torka rent din klocka. Om du gör detta regelbundet så håller du din klocka ren och ser till att den håller längre - eftersom du då undviker att klockans funktion inte försämras.

Ett extra tips om glaset - Det kan vara så att ditt ur har fått repor på glaset. Det innebär inte bara att det påverkar din möjlighet att hålla tiden utan kan också påverka vatten tåligheten. Om din klocka har fått större repor eller sprickor borde du byta ut glaset.

LÄDERBAND - Eftersom läder är ett levande ämne är det inte tåligt mot vatten. Vatten gör att lädret torkar ut om det utsätts för det regelbundet. Vi på BOOM Watches rekommenderar att du tar en torr trasa och torkar av bandet. Du kan förlänga livslängden på läderbandet om du smörjer in det med ett neutralt läderfett. Om det är så att ditt band har fått sprickor eller fått en mörkare undersida är det bra om du byter det. Eftersom bandet annars riskerar att gå sönder och då kan du tappa din klocka. 

MESHBAND och METALLÄNK - Eftersom det är svårt att komma åt och göra rent på just denna typ av band så behöver man en annan metod än vad som gäller för läderbandet. För att inte använda starka kemikalier föreslår vi på BOOM Watches att du gör så här:

1. Ta loss länken från klockan / 2. Fyll ljummet vatten i en skål (Välj en skål som är tillräckligt stor för att länken ska ligga helt under vatten) / 3. Tillsätt några droppar diskmedel / 4. Vänta 30min 5. Skrubba med en mjuk tandborste / 6. Skölj sedan av med ljummet vatten / 7. Torka av den med en microfibertrasa, fördragsvis putsduken som medföljde din i din leverans.

Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] vänster.
Bläddra i önskelistaTa bort önskelista
Kundvagn

Din vagn är tom.

Fortsätt handla