HÅLLBARHET

Överkonsumtion

I en värld där överkonsumtion är allt för vanligt och ett stort problem så vill vi få människor att börja tänka mer miljömedvetet. Vi är måna om att vår fina jord skall må bra och vårt koncept är starkt från ett hållbarhetsperspektiv.

Återvunnet material och miljövänliga alternativ

Vi har tagit fram ett klockband som är producerat av återvunnen plast från medelhavet. Det är också bättre från ett miljöperspektiv att mixa och matcha olika delar jämfört med att köpa flera klockor. Vi ser även en andrahandsmarknad, där kunderna byter delar med varandra och på den vägen förlänga delarnas livslängd.  

Vår förpackning är gjord av papp. Vi undviker att använda oss av plats så mycket som det går och rekommenderar alla som köper från oss att återvinna förpackningen om de inte vill spara den. Vi har designat vår förpackning för att kunna användas som en förvaring av klockan och dess delar så länge som önskas.

Säkerställ rätt arbetsförhållanden

För oss är det viktigt att våra leverantörer jobbar i bra arbetsförhållanden där de får lika löner, jobbar normala timmar och har tillgång till säkerhetsutrustning. Vi är noggranna med att fabrikerna följer mänskliga rättigheter.

Minska vårt avtryck på jorden  

Vi har fri frakt och fria returer för våra kunder inom EU. Vår returprocent är låg och ligger under 4%. Vi är väldigt stolta över att ha en så låg retursiffra, att den är knappt befintlig.

Jämställdhet

Vi är ett företag som tänker på och inkluderar alla oavsett etnicitet, religion, könsidentitet eller geografiskt ursprung. Vi försöker att skapa produkter som alla kan använda och där ingen känner sig exkluderad.

En produkt

Vårt mål är att skapa ett varumärke där du lätt kan ändra stilen på en klocka genom att byta ut en del eller två. Vi vet hur viktigt det är att kunna skapa sin egen stil och kunna anpassa klockan till olika situationer och miljöer. Vi vill ge möjligheten att kunna skapa en klocka som är lika unik som du. Det är viktigt att lätt kunna ändra klockan med tiden som du ändras och därför går den aldrig ut ur stil. Med oss på marknaden behöver du inte köpa en ny klocka inför varje tillfälle, du behöver bara byta topp ringen, bandet, fodralet, uret eller alla delar och själv skapa en helt ny klocka.

Framtiden

Vi hoppas på att kunna börja jobba med water based PU för att skapa miljövänliga vegansk plastarmband. Vi kollar också på att arbeta med återvunnet rostfritt stål i våra metalldelar. Lädret vill vi ska vara närproducerat från Sverige.
Söndag,Måndag,Tisdag,Onsdag,Torsdag,Fredag,lördag
Januari,februari,Mars,April,Maj,Juni,Juli,Augusti,September,Oktober,November,December
Det finns inte tillräckligt av dessa artiklar. Endast [max] vänster.
Bläddra i önskelistaTa bort önskelista
Kundvagn

Din vagn är tom.

Fortsätt handla