Från många svenska ord finns det speciellt tre ord du borde veta. Dessa tre är Sveriges mest representativa och en måste veta dem: Fredagsmys, fest och sport.

Fredagsmys är en relativt ny svensk term som har blivit mycket trendig under de senaste 20 åren, och det betyder en mysig fredagskväll. När det gäller helgplaner är Sverige i allmänhet annorlunda än resten av världen. Folk här brukar vanligtvis ha en avslappnad fredagskväll hemma istället för att gå ut. Det är här ordet fredagsmys kommer ifrån: att ta det lugnt med familjen, äta tacos till middag och njuta av en film tillsammans med några "chips och dipp". En sådan fredagskväll är det bästa sättet att starta helgen för de flesta svenskarna.

Lördag har en annan historia att berätta. Då brukar de utvilade svenskarna bli mer aktiva.

På eftermiddagen kan de ta en promenad i staden eller besöka vänner för den berömda Fika - En nästan helig händelse för svenskar, vilket betyder kaffepaus med sött på sidan, till exempel en kanelbulle eller en "Chokladboll". Temat för lördagskvällarna är alltid festfest.

Om du råkar besöka Stockholm under helgen behöver du inte oroa dig för festerna: elegant Stureplan och hipster-ish Södermalm är definitivt värda ett besök.

Det sista nyckelordet i helgen är sport. Filosofin bakom är att "svettas ut" är det bästa sättet att döda baksmälla så att en söndags träning aldrig kommer att bli fel och det är då du kan hitta svenskar som joggar runt, slår på gymmet, går och simmar eller övar yoga.

Det är fredag nu och förhoppningsvis hittar du några inspirationer om hur du spenderar din egen helg.