Stockholm är en stad som har något att erbjuda för alla. Oavsett om du är intresserad av mat, design, historia eller konst, finns det alltid något att göra. Det vi gillar mest med vår fina stad är den underbara naturen som döljer bakom vartannat hörn. Det är en sann lyx att ha naturen så nära staden.

Eftersom naturen är en stor del av inspirationen bakom vårt varumärke är det alltid trevligt att fly stan och ladda batterierna i en av de många parkerna och naturreservaten runt Stockholm. Idag tar vi med dig till några av våra smultronställen. Passa på att besöka dessa ställen innan semestern är slut då de faktiskt är som bäst nu på sommaren.

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum! Förutom att njuta av den fina naturen kan du även besöka djurparken och träffa djur från hela världen och Norden. Du får en bra överblick över svensk historia och hur levnadsvillkoren var under olika årtionden. Det är ett mycket barnvänligt och roligt ställe!

 

 

Hagaparken är en stor park strax norr om Stockholm som är perfekt för picknick, långa promenader och har även bra badställen. Du kan exempelvis njuta av en kaffe eller glass och besöka fjärilshuset eller akvariet.

Drottningholm slott är värt ett besök och en heldag är nästan vad som behövs för att kunna se allt. Du kan utforska ett av de kungliga slott som finns på UNESCO: s världsarvslista. Denna plats är vacker året runt, men trädgårdarna är mest fascinerande under sommaren.

Bergianska trädgården är en del av stadens nationalpark och är skyddad enligt lag. Det är hem för olika arter från hela världen. Njut av att upptäcka exotiska botaniska varelser och ta en fika medan du är där. Denna plats är också trevlig att besöka under vintern, då de fina ljus och värmen för växterna kan vara en trevlig flykt från de kalla svenska vinterdagar.

Stockholms skärgård. Med cirka 30.000 öar är detta Sveriges största skärgård och du når den på bara 20 minuter från huvudstaden. Hur fantastiskt är inte det? Planera en stadsferie och utforska de fina öar som ligger bara en kort bil- eller båtresa bort.