Sverige finns ofta med i listor över de bästa länderna i världen att bo i. För de som inte har turen att kalla Sverige hemma finns det fortfarande många anledningar till varför du borde besöka Sverige som turist. Här listar 5 av dem.

1. Stockholm & Gamla Stan

Låt oss börja med hjärtslaget i landet, och troligtvis din första destination. Det är svårt att inte bli charmad av denna varierande och livfulla stad med sina öar, byggnader och allmänt buzz. Ett vackert distrikt i centrum som heter Gamla Stan visar hur en variation i livets takt kan vara i en modern svensk stad. Här hittar du tystare kullerstensgator och pittoreska byggnader.

2. Svensk Inredning

Nej, inte DET! Det finns mycket i svensk design än IKEA-produkter. Kaféerna, barerna, husen och de offentliga byggnaderna visar alla hur allvarligt svenskarna tar sina interiörer och resultaten är väldigt vackra. Medan moderna och världsliga influenser införlivas, försvårar mångfalden aldrig den enkelhet och nytta som har underbyggt svenska interiörer i årtionden.

3. Stockholm Metro

Detta kommer att låta som en bisarr turistattraktion (särskilt för att Stockholm är väldigt enkel att utforska till fots), men tunnelbanestationerna är otroliga konstverk av individuell design och du kan ställa in din klocka med punktliga tågtider.

4. Mode

Sverige exporterar allt fler modeprodukter till resten av världen och som turist i Sverige kan du uppleva i första hand hur stiliga och smarta alla är. Det behöver inte heller betyda designerpriser, eftersom det finns gott om bra kvalitetskläder, klänningar, väskor och klockor i eleganta butiker.

5. Midsommar

Om du besöker Sverige mellan den 19:e och den 26:e juni kan du hitta städerna lite tystare än väntat. Det beror på att människor lämnar staden för att tälta på landsbygden och dricker stora mängder av alkohol för att fira midsommar.

 Kanske har du själv några anledningar till att besöka Sverige i år?